Word fitter dan je paard

Dynamisch team personal trainers uit Gent stoomt je klaar

Heb jij soms ook het gevoel dat je paard fitter is dan jij? Ben je het eens dat jullie beiden in topvorm moeten zijn om tot goede resultaten te komen? We weten intussen allemaal dat de samenwerking veel verder gaat dan bevelen geven met actie tot gevolg. Jullie zijn samen 1 en moeten luisteren naar elkaars lichaam en bewegingen. Hoe fitter en alerter je zelf bent, hoe beter dit zal lukken.

Uit eigen onderzoek bij amateur -, semiprofessionele-, en beroepsruiters blijkt dat bijna de helft last heeft van pijn in de onderrug. Ruim één derde voelt zich onvoldoende fit. Slechts 30% doet aangepaste krachttraining en het aantal blessures is niet te overzien.

Wij zijn Haerens Personal Coaching – een driekoppig, jong, dynamisch team uit Gent. Wij begeleiden ruiters en andere atleten naar de fitste, soepelste en meeste krachtige versie van zichzelf door middel van personal training.

Om te beginnen is het belangrijk dat we de beweging van de atleet onder de loep nemen. De ruiter moet de juiste spieren opspannen en ontspannen om samen met het paard als 1 geheel te bewegen. We spreken van een ‘’reactieve atleet’’. Wanneer het lichaam niet klaar is voor deze actie, resulteert dit in valpartijen en blessures.

In deze driedelige reeks overlopen wij enkele oefeningen als warming up voor een training of wedstrijd. De oefeningen mobiliseren de belangrijkste gewrichten en fascia (bindweefsel). Ook stimuleren ze je hersenen, evenwicht, concentratie en cross-body-coördinatie. Zo ben je helemaal klaar om te starten!

  1. De arm & Leg swing ( 15x beide kanten)

Sta mooi rechtop met je schouders naar onder en naar achter. Zwaai tegelijk je rechter arm en linker been gestrekt achterwaarts en voel de stretch. Zwaai dan naar voor en tik je teen t.h.v. de borst slovenska-lekaren.com. Probeer in balans te blijven op 1 been.

Wil je het wat moeilijker maken? Houd je arm opwaarts in plaats van zijwaarts.

Succes!

Wil je graag meer info?
Dan kan je terecht bij onze Haerens Personal Coaching trainer Liselot Haerens.

Haerens Personal Coaching & Bootcamp  Gent
0473 24 31 28
http://www.haerenspersonalcoaching.be/
https://www.facebook.com/HaerensCoaching/
http://www.bootcampgent.be/
https://www.facebook.com/Bootcamp-Gent-859036134136211/