Fit inspo Friday!

De feestdagen zijn voorbij evenals Tournée Minérale, geen reden meer voor excuses en dus tijd om eens stil te staan bij onze fitheid.

Topruiters werken vaak samen met personal coaches. Ze willen hun stabiliteit, reactievermogen of hun uithoudingsvermogen zo goed mogelijk onderhouden. Paardensport is immers meer dan enkel op een paard “zitten”.

Hoe zit dit nu voor jou? Welke voordelen heeft het voor jou?
Kleine beetjes helpen! Al na een kleine work-out zal je gemoedstoestand verbeten (uhuh… hoor ik je denken… afzien is niet bepaald wat ik begrijp onder happy mood). Zoals we allemaal weten is dit feel good gevoel een chemische reactie van je lichaam. Andere welgekende voorbeelden zijn dat je stresspeil zal verminderen, je beter zal slapen en dus ook meer energie zal hebben voor de volgende dag. Door de work-outs zal je ook wat meer spieren krijgen en minder vet opslaan. Altijd handig om stevig in je beugels te staan!

Hoe overkom je al die excuses?
“Ik heb geen tijd”.
Plan het ed-nederland.com!
Check je agenda en stel voor jezelf tijdstippen in waarop je zal sporten. Probeer dit ook echt op te volgen en plan het als een soort meeting in je agenda.

“Ik ga niet graag naar een “fitnessclub”.
Als je geen fan bent van een gym of sportclub, doe het lekker zelf! Je hoeft geen voet hier binnen te zetten om te kunnen sporten. Ga een frisse neus halen en loop een blokje rond. Begin rustig aan, verwacht niet dat je meteen een marathon kan lopen!
Op YouTube vind je 1001 video’s waarin verschillende oefeningen, zowel cardio als krachttraining, worden uitgelegd. Je hoeft dus zelfs je huis niet eens te verlaten.
Wil je toch graag een beetje begeleiding zonder je in een massa bodybuilders te bevinden, spreek dan een Personal Coach aan. Via Instagram volgen we bijvoorbeeld Joy Demuynck, Inès van den Bosch of Mariel Aguirre. Deze dames hebben de smaak goed te pakken en vaak vind je wat inspiratie op hun verhaal.

“Ik ben niet fit genoeg om te sporten”.
Als beginner heb je de beste kansen om op te starten! Beginners kunnen tot 50% sterker worden na het volgen van trainingsprogramma van 8 weken. Je hebt er dus alle baat bij zo snel mogelijk van start te gaan.
Maak een playlist aan met je favoriete plaatjes of zet je favoriete Netflix serie op.
Toch liever niet alleen? Zoek een workout buddy. Zo valt er af en toe nog wat te lachen en heb je iemand die toch een oogje in het zeil houdt moest je gaan treuzelen.

“Ik heb echt geen fut om te gaan”.
Denk eens even waarom je dit wil doen? Je wilt een beter resultaat en je wilt je goed voelen op je paard. Cliché right? Maar uiteindelijk is dat wel het hoofddoel. Denk eraan dat je wel degelijk een atleet bent en deze sport mentale en fysieke fitheid vereist. Ga de uitdaging aan om de best mogelijke versie van jezelf te worden!

GEWELDIG! Je hebt nu de juiste mindset om eraan te beginnen.

Deel het ook met je vrienden! Als je een work-out doet tag ons, Equlifestyle, gerust in je verhaal. Zo kunnen we mekaar motiveren.

Hou onze blog zeker in de gaten, volgende keer geven we je nog meer tips om het beste uit jezelf naar boven te halen.

Trek je schoenen aan… we zijn weg!