Ook de ruiter dient over een optimale fysieke en mentale conditie te beschikken…

Wil jij gewicht verliezen, bijkomen of wil je spiermassa bijwinnen? Dan is het aanpakken van je voedinsgpatroon en- gewoontes zeer belangrijk. Vaak wordt het uitvoeren van spierverstevigende oefeningen (krachttraining) over het hoofd gezien. Het verstevigen van je spieren mag je niet verwarren met het opbouwen van spiermassa. Bodybuild(st)ers trainen vaak 6 uur per dag trainen en ze volgen een dieet met extra koolhydraten en eiwitten. Dit om hun spieropbouw te stimuleren.

Het eten van koolhydraten zorgt ervoor dat we energie krijgen en dat is zeer belangrijk in het leven van een atleet. Koolhydraten blijven, zoals we ze in de sportwereld noemen, de bouwstenen. Ook eiwitten zijn  een belangrijk element van een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Maar zoals voor alles geldt: met niets overdrijven! Daarnaast is het trouwens, wat betreft het er niet willen uitzien als een bodybuilder, ook zo dat vrouwen over het algemeen toch niet de aanleg hebben om een enorme spiermassa op te bouwen. Dit komt door een beperkte aanwezigheid van testosteron in hun lichaam.

Doordat je lichaam meer energie nodig heeft om je spieren te bevoorraden dan voor elk andere weefsel in je lichaam, helpt het doen van spierverstevigende oefeningen je met afvallen. Je metabolisme werkt efficiënter door een versterkte spiermassa. Met andere woorden: je stofwisseling draait op een hoger niveau en je gaat dus sowieso meer calorieën verbranden. Ook in rust zullen je spieren je vetverbranding stimuleren. Dit is één van de meest over het hoofd geziene aspecten als het aankomt op ‘willen afvallen’. Voorbeelden van spierverstevigende oefeningen zijn squats, de brug, deadlifts en lunges

Het is belangrijk dat je krachtoefening doet, maar tevens is het ook belangrijk om functioneel te trainen in je sporttak. Verschillende ruiters hebben sterke adductoren, maar daar hebben ook de snelste blessures. We proberen onze atleten daar in te ondersteunen door, naast doelgericht, ook blessurepreventief te gaan trainen.

Met onze begeleiding gaan we de ruiters eerst screenen alvorens over te gaan tot trainen לויטרה 20 מ”ג מחיר! Voor elke atleet maken we een apart stappenplan op en gaan we deze doelgericht begeleiden.

Extra

Houdt er wel rekening mee spiermassa meer weegt dan vet. Daar tegenover staat wel het gegeven dat een kilogram spieren beperkter is qua omvang dan een kilo vet. Het kan dus zijn dat, indien je een begeleidingsprogramma volgt, je niet direct kilo’s kwijtspeelt maar wel ga je sowieso merken dat je lichaam steviger gaat aanvoelen. Hierdoor ga je ook beter in je vel voelen en ga je toch merken dat je beter en sterker in je zadel gaat zitten.