Wat als jij en je paard elkaar 30 seconden kunnen verstaan?

Communiceren met je paard, het is een vak apart. We hebben ons allemaal wel eens afgevraagd wat ons paard zou kunnen zeggen als ze konden spreken, en we vragen ons vaak af wat ze nu precies denken als je ze van stal haalt om te rijden. Maar … stel dat je je paard dertig seconden lang zou kunnen verstaan ed-italia.com. Wat zou je zeggen? Wat zou je vragen? We stelden deze vraag aan diverse ruiters en amazones in een klein onderzoek, en vertellen je hier wat de meesten antwoordden.

Geluk

Het valt meteen op dat het grootste deel vragen zou stellen omtrent het geluk van het paard in kwestie. “Ik zou vragen of mijn paarden gelukkig zijn, en of ze pijn, stress of ongemakken ervaren,” zegt Nikki Nobels via Facebook. Free Pické sluit aan: “Ik zou ook willen weten of ze pijn of ongemak hebben. Verder zou ik ook vragen waarvan ze gelukkig worden.” Veel ruiters en amazones zouden ook de vraag willen stellen welke dingen ze zouden kunnen verbeteren om het leven van hun paarden nog mooier te maken.

Gezondheid

Sommige ruiters hebben paarden met een medische geschiedenis. Zo vragen Hanna van Poppel en Ellen Dewaide af of hun paarden nog last hebben van een peesblessure. Kelly Beynen vraagt zich af waarom haar paard zijn staart naar links laat hangen, en waarom hij vaak fout aangalopeert. Ook zomereczeem komt ter sprake. Zo zou Tina Haikens graag weten wat haar paard als beste behandeling voor deze allergie ervaart.

Geschiedenis

Veel eigenaars vragen zich af wat hun paarden hebben meegemaakt eer ze bij hen terecht kwamen. Chloë Depelseneer heeft paarden van een handelaar gekocht, en meldde dat ze zou willen vragen wat ze vroeger meemaakten. Tinne Jacobs zegt hetzelfde.

Discipline & wedstrijden

Enkelen vragen zich ook af of hun paarden gelukkig zijn met hun keuze van discipline en rijstijl.  Steffie Denis bijvoorbeeld zou willen vragen of haar paard het überhaupt leuk vindt om op wedstrijd te gaan, en Tamara Claphouwers zou willen vragen of haar paard echt zoveel plezier beleeft aan trick riding als ze laat uitschijnen. Kienna Everaert: “Ik zou vragen wat ze zou kiezen als ze mocht kiezen tussen dressuur en springen en hoever ze in de wedstrijden zou kunnen raken https://ed-danmark.com/koeb-kamagra-online/.”

Sommige ruiters zouden op een handige manier gebruik maken van deze kans. Lise Verb zou haar paard vragen om enkel te mesten op de mesthoop, en Minka Hurkmans-Nijs zou van de gelegenheid gebruik maken om met haar paard een soort gebarentaal af te spreken voor de toekomst, zodat ze elkaar steeds perfect kunnen begrijpen.

Margo Beheydt antwoordt met een lach: “Laat die vragen maar! Ik denk dat haar verlanglijstje niet zou stoppen!”

Het blijkt dus dat de meeste ruiters vooral bezorgd zijn om het geluk van hun paarden. Dit is een mooie zaak, want met een gelukkig paard begint het allemaal. Wat zou jij aan je paard vragen?