In gesprek met … De zusjes Meulendijks

Lotte en Anne Meulendijks, ze zijn ondertussen bekende namen in de wereld van de dressuur. Hoog tijd dus voor Equ.Lifestyle om deze Nederlandse klassedames op te zoeken en met hen te praten over hun ‘style’, hun kleding thuis, in hun vrije tijd en bij competities.

Op wedstrijd springen ze allebei in het oog. Dat heeft vanzelfsprekend te maken met de mooie resultaten die ze neerzetten met hun toppaarden MDH Avanti, MDH Ohio, Welt Hit en anderen. Maar ook hun kledingstijl is opvallend : chique, verzorgd, hip maar nooit ‘over the top’ polska-ed.com. Het typeert de zusjes Meulendijk ten voeten uit, hoorden we tijdens Indoor Brabant.

“We zijn erg blij met onze sponsor. Het merk geeft ons de nodige vrijheid en dat vinden we toch wel erg belangrijk als we onze kleding uitzoeken.”

“Op concours en ook op stal gaan we vaak voor meer neutrale kleuren al willen we ook wel eens spannend doen met felle zomerse tinten. Geen bling bling voor ons. Op stal en met de paarden in de buurt moet het functioneel zijn. Precies daar zitten we helemaal op dezelfde golflengte van onze sponsor die ons van top tot teen aankleedt.”

“Het klikt helemaal want bij onze sponsor staan kwaliteit en functionaliteit voorop. Het merk voelt meteen goed en straalt bovendien luxe en comfort uit. Een stijlvol merk waarmee je toch ook in de kijker loopt. Echt een merk voor ons.”, lachen ze allebei.

 

Het is een trend in de dressuur om met bonte setjes voor de dag te komen maar dat is niet direct besteed aan Lotte en Anne. Op wedstrijd trekken ze graag de lijn van chique-hip door. Geen fashion items dus, niet voor de ruiter, niet voor het paard. Met al die bonte kleuren en steentjes hebben de sportieve dames niets. Het paard, zeggen ze met overtuiging, is de acteur en mag dus ook de blikvanger zijn. “Zeker bij Avanti kan ik het niet te bont maken,dat ziet er dan echt niet uit, en dus houden we het heel neutraal”, horen we van Anne.

Ook voor de caps is het niet anders. Zwarte caps voor thuis en liefst een neutrale kleur op concours, al kunnen hier wel wat steentjes.

Belangrijker is de pasvorm. De cap moet goed zitten, goed aansluiten en bij de vorm van het hoofd passen. Daar wordt zorg van gemaakt maar voorop staat immer en altijd de veiligheid. Dat vinden de dames alleen maar vanzelfsprekend.

In hun vrije tijd en ook als ze al eens een stapje in de wereld zetten willen Lotte en Anne wel eens uitpakken. Anne waagt zich al eens aan een experimentje terwijl Lotte liever op veiligheid speelt, ook qua kleuren. Maar uitstraling hebben ze wel allebei.

“Misschien ben ik een tikje minder uitbundig dan Anne, maar dat betekent nog niet dat ik alleen maar zwart en blauw in de kast heb hangen”, klinkt het bij Lotte. Waarop Anne: “We volgen allebei graag de mode, dat is leuk, maar daar zijn we nu ook niet elke dag mee bezig.”

Als de dames uitgaan dragen ze graag een rok of, bij een feestelijke gelegenheid, een mooie galajurk. Hun instelling:  wanneer je de hele dag in (rij)broek rondloopt dan wil je ’s avonds wel eens wat anders dragen, een andere kant van jezelf laten zien!

“ We zijn wel dressuuramazones maar we zijn ook meisje-meisjes die zich graag mooi willen maken. Alles heeft zijn tijd.”